Με την άποψη του Palo

Νίκος Αρβανίτης/Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Ισλαμική τρομοκρατία και Ευρωπαίοι Τζιχαντιστές χτυπούν «καμπανάκι κινδύνου»

16/04/15 - 15:05

H ισλαμική τρομοκρατία στην Ευρώπη, η απειλή επέκτασης του Ισλαμικού Κράτους Ιράκ και Συρίας (ISIS) και ο εμφύλιος της Συρίας που έχει προκαλέσει τη φυγή 3.5 εκατ. σύριων πολιτών, αποτελούν σημαντικούς παραμέτρους που επηρεάζουν και το δικό μας μεταναστευτικό πρόβλημα που διογκώνεται από μέρα σε μέρα. Τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο έχουν γνώση των διεθνών εξελίξεων που αφορούν τον ισλαμικό φονταμενταλισμό και με τα στοιχεία του paloPro επιχειρούμε να διερευνήσουμε το πώς τον αντιλαμβάνονται εξετάζοντας τη χρονική περίοδο 01/04 – 15/04 2015.

Νίκος Αρβανίτης/Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Η Τασία Χριστοδουλοπούλου «προκαλεί» και το μεταναστευτικό προβληματίζει

15/04/15 - 15:05

Η κυβερνητική μεταναστευτική πολιτική έχει πυροδοτήσει μια έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Μαξίμου και των κομμάτων της αντιπολίτευσης μετά την δήλωση της αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασίας Χριστοδουλοπούλου ότι οι μετανάστες στις πλατείες «λιάζονται». Την ίδια στιγμή το πρόβλημα της μετανάστευσης γίνεται ακόμα πιο εκρηκτικό καθώς ολοένα και πιο μεγάλος αριθμός μεταναστών καταφθάνει από τα νησιά στην Αθήνα αναζητώντας τροφή και στέγη. Το μεταναστευτικό πρόβλημα είναι ένα από τα θέματα που κυριαρχεί στα social media και το ελληνικό διαδίκτυο και με βάση τα στοιχεία του paloPro επιχειρούμε να καταγράψουμε τις αντιδράσεις τους εξετάζοντας την χρονική περίοδο 06/04 – 14/04 2015.

Νίκος Αρβανίτης/Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Η "μαγική" εικόνα της Ζωής Κωνσταντοπούλου μπερδεύει τα social media

09/04/15 - 15:21

Η πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ζωή Κωνσταντοπούλου με την πληθωρική της παρουσία, τις παρεμβάσεις και τις δηλώσεις της συγκεντρώνει τα φώτα της δημοσιότητας αλλά και δέχεται τα «βέλη» των αντιπολιτευτικών κομμάτων. Τα social media και το ελληνικό διαδίκτυο διαδραματίζουν το δικό τους ρόλο στην επικαιρότητας και με βάση τα στοιχεία του paloPro εξετάζουμε τις αντιδράσεις τους για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, για την Βουλή των Ελλήνων και για την Επιτροπή Αλήθειας για το Δημοσίου Χρέους για τη χρονική περίοδο 01/04 -08/04 2015.

Νίκος Αρβανίτης/Γιώργος Ξ. Πρωτόπαπας

Θετικό στην επίσκεψη Τσίπρα στη Μόσχα, αλλά επιφυλακτικό στο αποτέλεσμα το ελληνικό διαδίκτυο

08/04/15 - 14:13

H συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα βρίσκεται στην πρώτη γράμμη της επικαιρότητας καθώς σηματοδοτεί και επισήμως την αναθέρμανση των ελληνο-ρωσικών σχέσεων. Η επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα τη δεδομένη χρονική στιγμή εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους εταίρους μας αντιμετωπίζεται με επιφύλαξη από τα δυτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης στο ενδεχόμενο να προσδεθεί η Ελλάδα «στο άρμα» της Ρωσίας. Οι χρήστες των social media και το ελληνικό διαδίκτυο έχουν τις δικές τους απόψεις για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα και επιχειρούμε να τις αναλύσουμε με τη βοήθεια των ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων του paloPro για την χρονική περίοδο 01/04 – 07/04 2015.