Κλιματική αλλαγή: "Κλέβει" τη θρεπτική αξία των λαχανικών
Η κλιματική αλλαγή "κλέβει" σιωπηλά τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές μας. Μια νέα πρωτοποριακή μελέτη δείχνει ότι η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς και η αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας όχι μόνο αλλάζουν τον τρόπο που αναπτύσσονται τα λαχανικά αλλά μειώνουν και τη θρεπτική αξία τους - ιδίως σε ό,τι αφορά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά όπως το σπανάκι, η ρόκα και η λαχανίδα (κέιλ).Πιο γρήγορη ανάπτυξη, πιο λίγα μεταλλικά στοιχεία, πρωτείνες, αντιοξειδωτικά Αυτές οι αλλαγές αναμένεται να έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια υγεία, ιδίως σε περιοχές του κόσμου που εμφανίζουν ήδη διατροφικό στρες. Οι ερευνητές μάλιστα από το Πανεπιστήμιο Λίβερπουλ John Moores στους οποίους ανήκει η νέα μελέτη προειδοποιούν ότι ενώ το μέλλον δείχνει σοδειές που θα αναπτύσσονται πιο γρήγορα, θα περιέχουν πολύ λιγότερα μεταλλικά στοιχεία, πρωτείνες και αντιοξειδωτικά. Και τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Μεγαλύτερο κίνδυνο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Η κλιματική αλλαγή "κλέβει" σιωπηλά τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές μας. Μια νέα πρωτοποριακή μελέτη δείχνει ότι η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς και η αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας όχι μόνο αλλάζουν τον τρόπο που αναπτύσσονται τα λαχανικά αλλά μειώνουν και τη θρεπτική αξία τους - ιδίως σε ό,τι αφορά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά...
Η κλιματική αλλαγή "κλέβει" σιωπηλά τα θρεπτικά συστατικά από τις τροφές μας. Μια νέα πρωτοποριακή μελέτη δείχνει ότι η αύξηση των επιπέδων διοξειδίου του άνθρακα (CO2) καθώς και η αύξηση της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας όχι μόνο αλλάζουν τον τρόπο που αναπτύσσονται τα λαχανικά αλλά μειώνουν και τη θρεπτική αξία τους - ιδίως σε ό,τι αφορά τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά...
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(44)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(146)
- Υγεία(375)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.