Αγουρέλαιο: Ένα λάδι με ξεχωριστή αξία και χρήσεις
Το αγουρέλαιο, γνωστό και ως πρώιμο ελαιόλαδο, παράγεται από ελιές που συλλέγονται πριν ωριμάσουν πλήρως, όταν ακόμα έχουν έντονο πράσινο χρώμα Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Το αγουρέλαιο διακρίνεται για τη φρουτώδη, έντονη και πικρή γεύση του, που συχνά συνοδεύεται από πικάντικες νότες και βαθιά αρώματα. Το χρώμα του είναι έντονο πράσινο, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, ενώ αρωματικά θυμίζει φρεσκοτριμμένη ελιά. Όχι όλα τα αγουρέλαια δεν είναι ίδια Η ποιότητα του αγουρελαίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για να χαρακτηριστεί ένα αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές: Χαμηλή οξύτητα (κάτω από 0,8%). Παραγωγή με ψυχρή έκθλιψη, δηλαδή κάτω από 28°C. Συγκομιδή χωρίς τραυματισμούς στους καρπούς, κατά προτίμηση με το χέρι. Χρήση υγιούς καρπού, χωρίς προσβολές από έντομα όπως ο δάκος. Γρήγορη επεξεργασία, εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή. Η συγκομιδή γίνεται συνήθως από τα μέσα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(63)
- Αστυνομικά(110)
- Εκπαίδευση(176)
- Εργασία(99)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(466)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(538)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.