πριν από  5 ώρες 34 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Το αγουρέλαιο, γνωστό και ως πρώιμο ελαιόλαδο, παράγεται από ελιές που συλλέγονται πριν ωριμάσουν πλήρως, όταν ακόμα έχουν έντονο πράσινο χρώμα Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του; Το αγουρέλαιο διακρίνεται για τη φρουτώδη, έντονη και πικρή γεύση του, που συχνά συνοδεύεται από πικάντικες νότες και βαθιά αρώματα. Το χρώμα του είναι έντονο πράσινο, χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα σε χλωροφύλλη, ενώ αρωματικά θυμίζει φρεσκοτριμμένη ελιά. Όχι όλα τα αγουρέλαια δεν είναι ίδια Η ποιότητα του αγουρελαίου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Για να χαρακτηριστεί ένα αγουρέλαιο υψηλής ποιότητας, πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές: Χαμηλή οξύτητα (κάτω από 0,8%). Παραγωγή με ψυχρή έκθλιψη, δηλαδή κάτω από 28°C. Συγκομιδή χωρίς τραυματισμούς στους καρπούς, κατά προτίμηση με το χέρι. Χρήση υγιούς καρπού, χωρίς προσβολές από έντομα όπως ο δάκος. Γρήγορη επεξεργασία, εντός 24 ωρών από τη συγκομιδή. Η συγκομιδή γίνεται συνήθως από τα μέσα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation