Άσπρο ή κόκκινο κρεμμύδι: Ποιες είναι οι διαφορές;
Αν δεν είστε ειδικός στη μαγειρική, ίσως να μην έχετε καταλάβει γιατί υπάρχουν και ποιο να προτιμήσετε. Γεύση και χρήση στην κουζίνα Άσπρα κρεμμύδια: Έχουν έντονη, πικάντικη γεύση και είναι ιδανικά για μαγειρευτά, τηγανητά ή σάλτσες. Κατά το μαγείρεμα μαλακώνουν, γίνονται πιο γλυκά και χάνουν μέρος της οξύτητάς τους. Κόκκινα ή μοβ κρεμμύδια: Είναι πιο ήπια και γλυκύτερα, γι' αυτό τρώγονται καλύτερα ωμά, σε σαλάτες, σάντουιτς ή ελαφριά πιάτα. Καραμελωμένα ενισχύουν τη γλυκύτητά τους και προσθέτουν γεύση σε ψητά και μαγειρευτά. Θρεπτική αξία Το χρώμα των κόκκινων κρεμμυδιών προέρχεται από τις ανθοκυανίνες, ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν την καρδιά, μειώνουν τη φλεγμονή και προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες. Επιπλέον περιέχουν κερσετίνη, ένα φλαβονοειδές που προάγει την υγεία της καρδιάς, ενισχύει την ανοσία, έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να βελτιώσει τη στύση. Μελέτες δείχνουν ότι τα κόκκινα κρεμμύδια έχουν υψηλότερα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(33)
- Άμυνα(35)
- Αστυνομικά(21)
- Εκπαίδευση(286)
- Εργασία(77)
- Θρησκεία(20)
- Κοινωνία(547)
- Νομικά(39)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(530)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.