Cacio e Pepe με πατάτες: Η ελβετική εκδοχή ενός ιταλικού κλασικού
Ένα από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα πιάτα που κερδίζει έδαφος, ειδικά στην Ελβετία, είναι το Cacio e Pepe Rosti, μια παραλλαγή του διάσημου ιταλικού πιάτου, όπου αντί για ζυμαρικά χρησιμοποιούνται πατάτες. Υλικά: 12-14 μέτριες πατάτες (καθαρισμένες) 1½ κουταλάκι του γλυκού ανθός αλατιού + έξτρα για το σερβίρισμα 60 ml παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το τελείωμα 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι + λίγο ακόμη 5 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μοιρασμένες) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις απλώνουμε σε ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα (ή και περισσότερο, αν τις ετοιμάσουμε από την προηγούμενη). Μόλις κρυώσουν, τις περνάμε από τον χοντρό τρίφτη ή τις κόβουμε πολύ λεπτές λωρίδες με μαντολίνο. Τις βάζουμε σε ένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(24)
- Άμυνα(71)
- Αστυνομικά(104)
- Εκπαίδευση(154)
- Εργασία(94)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(507)
- Νομικά(5)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(523)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.