πριν από  5 ώρες 20 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ένα από τα πιο γευστικά και ιδιαίτερα πιάτα που κερδίζει έδαφος, ειδικά στην Ελβετία, είναι το Cacio e Pepe Rosti, μια παραλλαγή του διάσημου ιταλικού πιάτου, όπου αντί για ζυμαρικά χρησιμοποιούνται πατάτες. Υλικά: 12-14 μέτριες πατάτες (καθαρισμένες) 1½ κουταλάκι του γλυκού ανθός αλατιού + έξτρα για το σερβίρισμα 60 ml παρμεζάνα τριμμένη + επιπλέον για το τελείωμα 2 κουταλάκια φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι + λίγο ακόμη 5 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (μοιρασμένες) Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό νερό ώστε να τις καλύπτει. Τις αφήνουμε να βράσουν για 10-15 λεπτά πρέπει να μαλακώσουν, αλλά όχι να λιώσουν. Τις στραγγίζουμε, τις απλώνουμε σε ταψί και τις αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον μία ώρα (ή και περισσότερο, αν τις ετοιμάσουμε από την προηγούμενη). Μόλις κρυώσουν, τις περνάμε από τον χοντρό τρίφτη ή τις κόβουμε πολύ λεπτές λωρίδες με μαντολίνο. Τις βάζουμε σε ένα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation