Γιουβαρλάκια: Το απόλυτο comfort food της ελληνικής κουζίνας
Μια παραδοσιακή συνταγή με κιμά, ρύζι, λαχανικά και πλούσιο αυγολέμονο που θα απογειώσει το τραπέζι σας. Υλικά: 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος 1 αυγό 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο ή πολύ ψιλοκομμένο 1 καρότο τριμμένο ¼ φλ. ελαιόλαδο ¼ φλ. ρύζι Καρολίνα ή γλασέ (μουλιασμένο και στραγγισμένο) 2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι 4 κ.σ. ελαιόλαδο 1 καρότο σε μικρά καρέ 1 μικρή σελινόριζα (300 γρ.) σε καρέ 1 πατάτα σε καρέ 1 πράσο ψιλοκομμένο 1½ λίτρο ζεστό νερό 2 αυγά Χυμός από 2 λεμόνια 1 κ.σ. κορν φλάουρ Άνηθος ψιλοκομμένος και πιπέρι Εκτέλεση: Ανακατεύουμε τον κιμά με το αυγό, το ρύζι, το κρεμμύδι, το καρότο, το λάδι, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά μέχρι το μείγμα να δέσει και να αλλάξει χρώμα. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια, στο μέγεθος καρυδιού, και τα αφήνουμε στην άκρη. Κόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια. Σοτάρουμε για λίγα λεπτά σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο.
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(18)
- Άμυνα(26)
- Αστυνομικά(15)
- Εκπαίδευση(263)
- Εργασία(46)
- Θρησκεία(42)
- Κοινωνία(590)
- Νομικά(15)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(608)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.