Η παραδοσιακή γεύση της Κρήτης και πώς να τη φτιάξετε στο σπίτι
Η στάκα είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά και αγαπημένα γαλακτοκομικά προϊόντα της Κρήτης, βαθιά ριζωμένο στη γαστρονομική και πολιτισμική της ταυτότητα. Πρόκειται για ένα πλούσιο και γεμάτο νοστιμιά προϊόν που παράγεται από βούτυρο αιγοπρόβειου γάλακτος, στο οποίο προστίθεται αλεύρι. Η δημιουργία της στάκας ξεκινά από την παραδοσιακή ανάγκη των Κρητικών να αξιοποιούν πλήρως κάθε σταγόνα γάλακτος, σε εποχές όπου τίποτα δεν περίσσευε. Στην κουζίνα της Κρήτης, η στάκα έχει πολλαπλές χρήσεις. Ένας από τους πιο δημοφιλείς τρόπους κατανάλωσης είναι με τηγανητές πατάτες ή αυγά, καθώς προσθέτει απίθανη γεύση και κρεμώδη υφή στο πιάτο. Άλλοι την προτιμούν απλωμένη πάνω σε ζεστό, σπιτικό ψωμί, μαζί με ντομάτα ή ελιές ένας απλός συνδυασμός που φέρνει γευστικές αναμνήσεις από την παιδική ηλικία και τις καλοκαιρινές στιγμές στο χωριό. Η στάκα, όμως, δεν σταματά εκεί. Ταιριάζει θαυμάσια με μακαρόνια, συνοδεύει κρεατικά όπως κατσικάκι στον φούρνο...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(14)
- Άμυνα(68)
- Αστυνομικά(98)
- Εκπαίδευση(150)
- Εργασία(110)
- Θρησκεία(4)
- Κοινωνία(512)
- Νομικά(8)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(481)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.