Η πιο κλασική συνταγή για μπεσαμέλ
Η μπεσαμέλ είναι μία από τις πιο βασικές σάλτσες της γαλλικής κουζίνας, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως και στη μεσογειακή μαγειρική. Ας δούμε πώς μπορούμε να την φτιάξουμε εύκολα στο σπίτι. Υλικά: 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή μαλακό) 100 γρ. βούτυρο 1 λίτρο γάλα 5 γρ. αλάτι 0,3 γρ. λευκό πιπέρι Εκτέλεση: Σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε μια κατσαρόλα και λιώνουμε το βούτυρο. Φροντίζουμε να λιώσει αργά και ομοιόμορφα, ώστε να μην καεί και αλλοιωθεί η γεύση. Ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ενωθούν πλήρως τα υλικά, σχηματίζοντας μια απαλή πάστα (ρου). Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να πάρει ελαφρώς χρυσαφένια απόχρωση. Με αυτόν τον τρόπο καβουρδίζεται το αλεύρι και αποκτά πιο ευχάριστη γεύση. Σε άλλη μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει ή να φουσκώσει υπερβολικά. Ανάλογα με τη χρήση της μπεσαμέλ...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(23)
- Άμυνα(57)
- Αστυνομικά(92)
- Εκπαίδευση(88)
- Εργασία(73)
- Θρησκεία(5)
- Κοινωνία(435)
- Νομικά(1)
- Ομογένεια(1)
- Πολιτική(212)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.