πριν από  2 ώρες 2 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η καρμπονάρα, απλή στη σύστασή της αλλά εξαιρετικά απαιτητική στην εκτέλεση, είναι κάτι παραπάνω από μια κλασική μακαρονάδα: είναι μάθημα φυσικής. Από τη Ρώμη του '40 στη γαστρονομική αθανασία Η καρμπονάρα γεννήθηκε γύρω στη δεκαετία του 1940, στη Ρώμη, μέσα σε μια εποχή λιτότητας και ανασυγκρότησης. Πολλοί θεωρούν ότι προέκυψε όταν οι Ιταλοί μαγείροι αξιοποίησαν τα υλικά που είχαν στη διάθεσή τους οι Αμερικανοί στρατιώτες, μπέικον και σκόνη αυγού, συνδυάζοντάς τα με Pecorino Romano και φρέσκα ζυμαρικά. Από εκεί και πέρα, η συνταγή μετατράπηκε σε σύμβολο της ιταλικής κουζίνας και σε πρόκληση για κάθε λάτρη της μαγειρικής. Το θαύμα της σάλτσας: μια λεπτή ισορροπία θερμότητας και χημείας Το μυστικό μιας επιτυχημένης καρμπονάρας κρύβεται στον χειρισμό του αυγού. Όταν ο κρόκος έρθει σε επαφή με το ζεστό νερό των ζυμαρικών και το τριμμένο τυρί, αρχίζει η μετουσίωση των πρωτεϊνών, μια διαδικασία που συμβαίνει γύρω στους 65-70°C. Αν η...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation