πριν από  9 ώρες 39 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Αν και εξωτερικά διαφέρουν σε χρώμα και υφή, αυτό που τα ξεχωρίζει ουσιαστικά είναι η διαδικασία παραγωγής και η διατροφική τους αξία. Από πού ξεκινούν οι διαφορές Το κοινό τους σημείο είναι το σιτάρι. Ωστόσο, ο τρόπος επεξεργασίας του κόκκου του σιταριού είναι αυτός που καθορίζει το τελικό προϊόν και τις ιδιότητές του. Λευκό ψωμί: Ελαφρύ, αλλά φτωχό σε θρεπτικά στοιχεία Το λευκό ψωμί φτιάχνεται από εξευγενισμένο αλεύρι, στο οποίο έχει αφαιρεθεί τόσο το πίτουρο όσο και το φύτρο του σπόρου. Έτσι μένει μόνο το ενδοσπέρμιο, το οποίο περιέχει κυρίως άμυλο. Το αποτέλεσμα είναι ένα ψωμί με απαλή υφή και πιο ουδέτερη γεύση, εύκολο στην πέψη, αλλά φτωχότερο σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Παρόλο που καταναλώνεται ευχάριστα και χωνεύεται εύκολα, το λευκό ψωμί δεν προσφέρει πολλά θρεπτικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να δημιουργεί γρηγορότερη αύξηση του σακχάρου στο αίμα και να προκαλεί λιγότερο κορεσμό. Ψωμί ολικής άλεσης: Πιο πλούσιο, πιο...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation