πριν από  4 ώρες 57 λεπτά

Alfavita.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Μανιτάρια: Η διατροφική τους δύναμη εξαρτάται από τον τρόπο που τα μαγειρεύετε Δεν αρκεί να βάλουμε απλώς μανιτάρια στο πιάτο μας - έχει σημασία πώς τα μαγειρεύουμε. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα νέας ισπανικής επιστημονικής μελέτης που φέρνει στο φως τον καθοριστικό ρόλο της μαγειρικής μεθόδου στη διατήρηση -και ενίσχυση- των θρεπτικών στοιχείων των μανιταριών. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Sciences and Nutrition, αναδεικνύει τον φούρνο μικροκυμάτων και το ψήσιμο στον φούρνο (γκριλ) ως τους πιο "ευεργετικούς" τρόπους μαγειρέματος. Σε αντίθεση με το τηγάνισμα και το βράσιμο, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποδυναμώνουν σημαντικά τη θρεπτική αξία των μανιταριών, αυτοί οι δύο τρόποι όχι μόνο διατηρούν τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα αυξάνουν.Το λάδι ως σύμμαχος - αλλά με μέτρο Οι επιστήμονες προτείνουν και ένα επιπλέον μυστικό: λίγες σταγόνες ελαιόλαδο -ιδανικά έξτρα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Κοινωνία
    Palo presentation