Μανιτάρια με... τρόπο: Πώς να τα μαγειρέψετε για μέγιστη θρεπτική αξία
Μανιτάρια: Η διατροφική τους δύναμη εξαρτάται από τον τρόπο που τα μαγειρεύετε Δεν αρκεί να βάλουμε απλώς μανιτάρια στο πιάτο μας - έχει σημασία πώς τα μαγειρεύουμε. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα νέας ισπανικής επιστημονικής μελέτης που φέρνει στο φως τον καθοριστικό ρόλο της μαγειρικής μεθόδου στη διατήρηση -και ενίσχυση- των θρεπτικών στοιχείων των μανιταριών. Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στο International Journal of Food Sciences and Nutrition, αναδεικνύει τον φούρνο μικροκυμάτων και το ψήσιμο στον φούρνο (γκριλ) ως τους πιο "ευεργετικούς" τρόπους μαγειρέματος. Σε αντίθεση με το τηγάνισμα και το βράσιμο, που σύμφωνα με τους ειδικούς αποδυναμώνουν σημαντικά τη θρεπτική αξία των μανιταριών, αυτοί οι δύο τρόποι όχι μόνο διατηρούν τα πολύτιμα αντιοξειδωτικά συστατικά αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις τα αυξάνουν.Το λάδι ως σύμμαχος - αλλά με μέτρο Οι επιστήμονες προτείνουν και ένα επιπλέον μυστικό: λίγες σταγόνες ελαιόλαδο -ιδανικά έξτρα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(18)
- Άμυνα(48)
- Αστυνομικά(70)
- Εκπαίδευση(139)
- Εργασία(78)
- Θρησκεία(2)
- Κοινωνία(396)
- Νομικά(7)
- Ομογένεια(0)
- Πολιτική(427)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.