Ψάρια και θαλασσινά: Τι να προτιμάτε και τι να αποφεύγετε
Ας δούμε ποια είναι τα πιο ευεργετικά, ποια απαιτούν προσοχή και τι εναλλακτικές υπάρχουν για όσους δεν καταναλώνουν ψάρια. Τα οφέλη των θαλασσινών για τον οργανισμό Τα θαλασσινά είναι μια από τις σημαντικότερες πηγές EPA και DHA, δύο τύπων ωμέγα-3 που συμβάλλουν στη μείωση της φλεγμονής και στη διατήρηση της υγείας του εγκεφάλου, του καρδιαγγειακού συστήματος και των ματιών. Μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε εκατοντάδες χιλιάδες άτομα αποδεικνύουν ότι όσοι καταναλώνουν συστηματικά ψάρια, έχουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και πρόωρου θανάτου. Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστά την κατανάλωση 1-2 μερίδων θαλασσινών την εβδομάδα, ιδιαίτερα αν πρόκειται να αντικαταστήσουν επεξεργασμένα ή λιπαρά κρέατα. Πόσες μερίδες πρέπει να τρώμε Για τους ενήλικες και τους εφήβους, μία μερίδα ψαριού είναι περίπου 113 γραμμάρια. Τα παιδιά χρειάζονται μικρότερες ποσότητες, ανάλογα με την ηλικία τους. Οι έγκυες και οι...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(27)
- Άμυνα(117)
- Αστυνομικά(114)
- Εκπαίδευση(148)
- Εργασία(108)
- Θρησκεία(3)
- Κοινωνία(502)
- Νομικά(6)
- Ομογένεια(3)
- Πολιτική(476)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.