Τα πιο υγιεινά όσπρια: Ποια ξεχωρίζουν και γιατί να τα τρώτε τακτικά
Τα οφέλη των οσπρίων για την υγεία Τα όσπρια αποτελούν μια εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτείνης, φυτικών ινών, βιταμινών και μετάλλων - και είναι από τα πιο οικονομικά και θρεπτικά τρόφιμα που μπορεί κανείς να βάλει στη διατροφή του. Δεν είναι τυχαίο ότι τα φασόλια, οι φακές και τα ρεβίθια καταναλώνονται εδώ και αιώνες σε όλες τις κουζίνες του κόσμου, αποτελώντας βασικό συστατικό της μεσογειακής διατροφής και όχι μόνο. Τα όσπρια είναι οι αποξηραμένοι σπόροι φυτών όπως οι φακές, τα φασόλια, τα μπιζέλια και τα ρεβίθια. Περιλαμβάνονται στην ευρύτερη κατηγορία των οσπρίων, η οποία καλύπτει τόσο τους αποξηραμένους όσο και τους φρέσκους σπόρους (όπως τα πράσινα φασόλια).Είναι όλα τα φασόλια όσπρια; Ναι. Όπως εξηγεί η διαιτολόγος Julia Zumpano από την Cleveland Clinic, όλα τα φασόλια ανήκουν στην κατηγορία των οσπρίων. Αυτό σημαίνει ότι και τα φρέσκα και τα αποξηραμένα φασόλια, όπως και τα ρεβίθια και οι φακές, ανήκουν στην ίδια...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Ελλάδα
- Αγροτικά(15)
- Άμυνα(63)
- Αστυνομικά(88)
- Εκπαίδευση(130)
- Εργασία(94)
- Θρησκεία(6)
- Κοινωνία(467)
- Νομικά(2)
- Ομογένεια(2)
- Πολιτική(400)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.