πριν από  1 ημέρα 7 ώρες

Pronews.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Newsroom | email: [email protected] Η γλουτένη, όπως θα έχετε ήδη ακουστά, είναι ένα πρωτεϊνικό συστατικό που βρίσκεται σε διάφορες τροφές, όπως είναι το σιτάρι, το κριθάρι, η σίκαλη και η βρώμη. Αν και εν γένει δεν πρόκειται για μια βλαβερή ουσία, η γλουτένη μπορεί να είναι επικίνδυνη για άτομα που πάσχουν από κοιλιοκάκη. H κοιλιοκάκη είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση του λεπτού εντέρου, λόγω μόνιμης δυσανεξίας στη γλουτένη και όσοι πάσχουν από αυτή πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τη διατροφή τους. Ας θυμηθούμε, λοιπόν, ποια τρόφιμα περιέχουν γλουτένη. Αυτά είναι:ΣιτάριΚριθάριΣίκαληΒρώμηΆλευρα και προϊόντα από άλευρα όπως: ψωμί, ζυμαρικά, φρυγανιές, παξιμάδια, δημητριακά πρωινού, μούσλι, κέικ, μπισκότα, κουλουράκιαΚαμούτΣιμιγδάλιΚουσκούςΠλιγούριΒύνη (πχ μπύρα)Αλεύρι τύπου ΦαρίναΑλεύρι από δίκοκκο σιτάρι (Ζέα / Emmer)Αλεύρι Ντίνκελ (Dinkel / Spelt)Αλεύρι ολικής άλεσης τύπου GrahamΑλεύρι από μονόκοκκο σιτάρι (Einkorn) Ποια...

πριν από  16 ώρες 5 λεπτά

Onmed.gr

Για όποιον πάσχει από κοιλιοκάκη, ευαισθησία στη γλουτένη ή απλώς προσπαθεί να την μειώσει για πεπτικούς λόγους ή λόγους υγείας, το πρωινό είναι σημαντικό για όλη την ημέρα. Τα παραδοσιακά βασικά προϊόντα όπως το τοστ, τα δημητριακά και τα αρτοσκευάσματα συχνά βασίζονται σε μεγάλο βαθμό σε δημητριακά που περιέχουν γλουτένη, κάνοντας το πρωινό πιο περίπλοκο απ' ό,τι...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Αθλητισμός
    Palo presentation