Αυτό το αμινοξύ ενισχύει την κυτταρική ενέργεια
Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των κυττάρων, αλλά μόλις τώρα αρχίζουν να κατανοούν με ποιον ακριβώς τρόπο τα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν την παραγωγή ενέργειας. Μια νέα μελέτη από το University of Cologne αποκαλύπτει ότι ένα κοινό αμινοξύ, η λευκίνη, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την αποδοτικότητα των μιτοχονδρίων, των μικροσκοπικών "σταθμών παραγωγής" ενέργειας μέσα στα κύτταρα. Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Thorsten Hoppe στο Institute for Genetics και το CECAD Cluster of Excellence on Aging Research εντόπισε έναν μηχανισμό μέσω του οποίου η λευκίνη προστατεύει κρίσιμες πρωτείνες στα μιτοχόνδρια, αποτρέποντας την αποδόμησή τους και βελτιώνοντας την ενεργειακή τους λειτουργία. Η λευκίνη είναι ένα από τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα δηλαδή δεν μπορεί να παραχθεί από το σώμα και πρέπει να λαμβάνεται μέσω της διατροφής. Βρίσκεται άφθονη σε τρόφιμα όπως το κρέας, τα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(68)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(124)
- Υγεία(381)





Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.