πριν από  22 ώρες 7 λεπτά

Techgear.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Οι επιστήμονες γνωρίζουν εδώ και δεκαετίες ότι η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στη λειτουργία των κυττάρων, αλλά μόλις τώρα αρχίζουν να κατανοούν με ποιον ακριβώς τρόπο τα θρεπτικά συστατικά επηρεάζουν την παραγωγή ενέργειας. Μια νέα μελέτη από το University of Cologne αποκαλύπτει ότι ένα κοινό αμινοξύ, η λευκίνη, μπορεί να ενισχύσει σημαντικά την αποδοτικότητα των μιτοχονδρίων, των μικροσκοπικών "σταθμών παραγωγής" ενέργειας μέσα στα κύτταρα. Η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Thorsten Hoppe στο Institute for Genetics και το CECAD Cluster of Excellence on Aging Research εντόπισε έναν μηχανισμό μέσω του οποίου η λευκίνη προστατεύει κρίσιμες πρωτείνες στα μιτοχόνδρια, αποτρέποντας την αποδόμησή τους και βελτιώνοντας την ενεργειακή τους λειτουργία. Η λευκίνη είναι ένα από τα εννέα απαραίτητα αμινοξέα δηλαδή δεν μπορεί να παραχθεί από το σώμα και πρέπει να λαμβάνεται μέσω της διατροφής. Βρίσκεται άφθονη σε τρόφιμα όπως το κρέας, τα...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Τεχνολογία
    Palo presentation