Συνταγή για λαχταριστό κουνουπίδι ογκρατέν
Το κουνουπίδι ογκρατέν συνδυάζει την απαλή υφή του βραστού κουνουπιδιού με τη βελούδινη, τυρένια μπεσαμέλ, που αρωματίζεται με σκόρδο και μοσχοκάρυδο. Σκεπάζεται με τριπλή στρώση τυριών (γραβιέρα, τσένταρ, παρμεζάνα) και τραγανά ψίχουλα φρυγανιάς, δημιουργώντας χρυσαφένια κρούστα. Η διαδικασία ξεκινά με ελαφρύ βράσιμο του κουνουπιδιού, συνεχίζει με την παρασκευή μπεσαμέλ από βούτυρο, αλεύρι και γάλα, και ολοκληρώνεται με ψήσιμο στους 180 °C για 20-25 λεπτά. Το αποτέλεσμα είναι ένα πιάτο που δένει υπέροχα με φρέσκια σαλάτα ή ψητό κρέας, ενώ οι παραλλαγές με κρέμα γάλακτος ή μπέικον προσθέτουν επιπλέον ένταση γεύσης.Υλικά1 μεγάλο κουνουπίδι (περίπου 1-1,2 kg), κομμένο σε μικρά μπουκετάκια50 γρ. βούτυρο2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις500 ml γάλα πλήρες100 γρ. γραβιέρα ή ένταμ τριμμένη100 γρ. τυρί τσένταρ (cheddar) τριμμένο50 γρ. παρμεζάνα τριμμένηΑλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέριΜοσχοκάρυδο, μια πρέζα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Palo News Digest
⭐⭐⭐⭐⭐Σχετικά Θέματα
Palo News Digest
Επιστήμη
- environment(46)
- space(0)
- Περιβάλλον(0)
- Τεχνολογία(142)
- Υγεία(359)

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.