Ιταλικό ριζότο με pesto
Έχεις συνδυάζει το πέστο με τα ζυμαρικά, αλλά τώρα θα το δοκιμάσεις με το ριζότο και θα γίνει η αγαπημένη σου συνταγή. Υλικά 270 γρ ρύζι κατάλληλο για risotto 1 κρεμμύδι 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο 40 γρ βούτυρο παγωμένο 120 γρ παρμεζάνα 2 κύβοι ζωμό κοτόπουλο αλάτι πιπέρι 1/2 ποτήρι λευκό κρασί Για το πέστο θα χρειαστείς 200 γρ. ματσάκια βασιλικό 100 γρ κουκουνάρι 120 γρ ελαιόλαδο 1 σκ. σκόρδο 1 κ.γ. χυμό λεμόνι 100 γρ τριμμένη παρμεζάνα αλάτι πιπέρι Εκτέλεση Πέστο Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρδίζεις το κουκουνάρι σε χαμηλή φωτιά Όταν πάρει χρώμα το αφαιρείς από τη φωτιά, το βάζεις σε ένα πιάτο και ρίχνεις αλάτι Το αφήνεις στην άκρη να κρυώσει Ρίχνεις τον βασιλικό με λίγο νερό στο multi και το χτυπάς μέχρι να πολτοποιηθεί Προσθέτεις το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζεις το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν Αδειάζεις τη σως σε ένα μπολ, προσθέτεις ελαιόλαδο και ανακατεύεις καλά με ένα...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.