Μου δίνει ο τόνος σε κονσέρβα ό,τι και το φρέσκο ψάρι; Η αλήθεια για τη διατροφική του αξία
Ο τόνος σε κονσέρβα είναι από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα: σχετικά φθηνός, εύχρηστος και γεμάτος πρωτείνη. Πολλοί όμως αναρωτιούνται: μας προσφέρει άραγε τα ίδια θρεπτικά οφέλη με το φρέσκο ψάρι; Ή κρύβει παγίδες που πρέπει να γνωρίζουμε;Διατροφική αξία: κονσέρβα VS φρέσκο ψάρι Ο τόνος είναι από τη φύση του άπαχος και πλούσιος σε πρωτείνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 28 γραμμάρια (1 oz) φρέσκου τόνου περιέχουν περίπου 31 θερμίδες και 7 γραμμάρια πρωτείνης, ενώ αντίστοιχη ποσότητα κονσερβοποιημένου τόνου σε νερό περιέχει 24 θερμίδες και 6 γραμμάρια πρωτείνης. Ο τόνος σε λάδι έχει περισσότερες θερμίδες (56) και 8 γραμμάρια πρωτείνης. Εκεί που υπάρχει σημαντική διαφορά είναι στο νάτριο: ο φρέσκος τόνος περιέχει μόλις 13 mg νατρίου, ενώ η κονσέρβα σε νερό φτάνει τα 70 mg και σε λάδι τα 118 mg. Επίσης, ο τόνος σε νερό φαίνεται να υπερτερεί σε ωμέγα-3 DHA (56 mg έναντι 25 mg του φρέσκου). Άρα, σε ό,τι αφορά την πρωτείνη και τα υγιεινά λιπαρά, η...
ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ
Πολυμέσα

Σχόλια (0)
Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας
Μπορείς να κάνεις login εδώ ή κάνε εγγραφή από εδώ.