πριν από  2 ώρες 53 λεπτά

In2life.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Ο τόνος σε κονσέρβα είναι από τα πιο διαδεδομένα τρόφιμα: σχετικά φθηνός, εύχρηστος και γεμάτος πρωτείνη. Πολλοί όμως αναρωτιούνται: μας προσφέρει άραγε τα ίδια θρεπτικά οφέλη με το φρέσκο ψάρι; Ή κρύβει παγίδες που πρέπει να γνωρίζουμε;Διατροφική αξία: κονσέρβα VS φρέσκο ψάρι Ο τόνος είναι από τη φύση του άπαχος και πλούσιος σε πρωτείνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία, 28 γραμμάρια (1 oz) φρέσκου τόνου περιέχουν περίπου 31 θερμίδες και 7 γραμμάρια πρωτείνης, ενώ αντίστοιχη ποσότητα κονσερβοποιημένου τόνου σε νερό περιέχει 24 θερμίδες και 6 γραμμάρια πρωτείνης. Ο τόνος σε λάδι έχει περισσότερες θερμίδες (56) και 8 γραμμάρια πρωτείνης. Εκεί που υπάρχει σημαντική διαφορά είναι στο νάτριο: ο φρέσκος τόνος περιέχει μόλις 13 mg νατρίου, ενώ η κονσέρβα σε νερό φτάνει τα 70 mg και σε λάδι τα 118 mg. Επίσης, ο τόνος σε νερό φαίνεται να υπερτερεί σε ωμέγα-3 DHA (56 mg έναντι 25 mg του φρέσκου). Άρα, σε ό,τι αφορά την πρωτείνη και τα υγιεινά λιπαρά, η...

ΛΕΞΕΙΣ ΚΛΕΙΔΙΑ

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation