πριν από  3 ώρες 2 λεπτά

Iatronet.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που στηρίζουν την καρδιαγγειακή υγεία, όπως το μαγνήσιο, η βιταμίνη Ε και τα ακόρεστα λιπαρά. Η κατανάλωσή τους μπορεί να συμβάλει στη μείωση της χοληστερόλης και του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Μία μερίδα αμύγδαλα (περίπου 28 γραμμάρια) παρέχει 76,5 mg μαγνησίου, δηλαδή πάνω από το 18% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης (DV). Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση του σακχάρου και της πίεσης του αίματος, την υγιή λειτουργία του εγκεφάλου, καθώς και για την υγεία των οστών και των μυών. Αν και μια χούφτα αμύγδαλα αποτελεί καλή πηγή, υπάρχουν πολλά τρόφιμα που προσφέρουν ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα μαγνησίου. Ποια είναι αυτά;Ξηροί καρποί και σπόροι Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι αποτελούν εξαιρετική πηγή μαγνησίου, ψευδαργύρου, σεληνίου και βιταμίνης Ε. Αν και όλοι περιέχουν κάποια ποσότητα μαγνησίου, ορισμένοι ξεχωρίζουν:Σπόροι κάνναβης: 210 mg ανά 30 g (3 κ.σ.)Σπόροι κολοκύθας: 168...

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: Υγεία
    Palo presentation