πριν από  1 ημέρα 21 ώρες

In.gr

ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ


Η περιεκτικότητα σε αλάτι στο ψωμί μπορεί να παρουσιάζει σημαντικές διαφορές ανάλογα με τον τύπο, τον αρτοποιό, τη συνταγή και το αν είναι συσκευασμένο ή μη συσκευασμένο. Νέα μελέτη του ΕΦΕΤ καταδεικνύει αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί Η κατανάλωση ψωμιού θεωρείται γενικά σημαντική πηγή πρόσληψης αλατιού στη διατροφή, καθώς καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) συστήνει η ημερήσια πρόσληψη αλατιού να μην υπερβαίνει τα 5 γραμμάρια για τους ενήλικες. Αύξηση στην περιεκτικότητα του αλατιού κατά 6,8% σε 12 χρόνια Νέα μελέτη του ΕΦΕΤ καταδεικνύει αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους μέσα σε διάστημα 12 ετών. Συγκεκριμένα, η μέση περιεκτικότητα σε αλάτι στο μη συσκευασμένο ψωμί που πωλείται στα αρτοποιεία αυξήθηκε από 1,32% το 2012 σε 1,41% το 2024. Μόλις το 19,4% των δειγμάτων φάνηκε να συμμορφώνονται με το όριο του 1,2% που προέβλεπε...

πριν από  3 ημέρες 2 ώρες

Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, αυτή η διαπίστωση προκαλεί ανησυχία για τη δημόσια υγεία, δεδομένου ότι το ψωμί αποτελεί μία από τις κύριες πηγές αλατιού στη διατροφή των Ελλήνων. Αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους μέσα σε διάστημα δώδεκα ετών καταδεικνύει μελέτη του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, η μέση περιεκτικότητα σε αλάτι στο μη συσκευασμένο ψωμί που...

πριν από  3 ημέρες 2 ώρες

Iatropedia.gr

Νέα μελέτη του ΕΦΕΤ καταδεικνύει αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους μέσα σε διάστημα δώδεκα ετών. Το να αγοράζουμε φρέσκο ψωμί από τον φούρνο είναι μια καθημερινή συνήθεια για σχεδόν όλους τους Έλληνες, καθώς συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα μας. Ωστόσο, οι αρχές ανησυχούν για την υψηλή περιεκτικότητά του σε αλάτι, παρά τις συστάσεις που...

πριν από  3 ημέρες 2 ώρες

Flash.gr

Νέα μελέτη του ΕΦΕΤ καταδεικνύει αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους μέσα σε διάστημα δώδεκα ετών. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, η μέση περιεκτικότητα σε αλάτι στο μη συσκευασμένο ψωμί που πωλείται στα αρτοποιεία αυξήθηκε από 1,32% το 2012 σε 1,41% το 2024. Μόλις το 19,4% των δειγμάτων φάνηκε να συμμορφώνονται με το όριο του...

πριν από  3 ημέρες 2 ώρες

SofokleousIn.gr

Αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους μέσα σε διάστημα δώδεκα ετών καταδεικνύει μελέτη του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, η μέση περιεκτικότητα σε αλάτι στο μη συσκευασμένο ψωμί που πωλείται στα αρτοποιεία αυξήθηκε από 1,32% το 2012 σε 1,41% το 2024. Μόλις το 19,4% των δειγμάτων φάνηκε να συμμορφώνονται με το όριο του 1,2% που προέβλεπε Μνημόνιο...

πριν από  3 ημέρες 3 ώρες

Αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους μέσα σε διάστημα δώδεκα ετών καταδεικνύει μελέτη του ΕΦΕΤ. Συγκεκριμένα, η μέση περιεκτικότητα σε αλάτι στο μη συσκευασμένο ψωμί που πωλείται στα αρτοποιεία αυξήθηκε από 1,32% το 2012 σε 1,41% το 2024. Μόλις το 19,4% των δειγμάτων φάνηκε να συμμορφώνονται με το όριο του 1,2% που προέβλεπε Μνημόνιο...

πριν από  3 ημέρες 3 ώρες

Iatropedia.gr

Νέα μελέτη του ΕΦΕΤ καταδεικνύει αύξηση κατά 6,8% στην περιεκτικότητα αλατιού στο ψωμί από φούρνους μέσα σε διάστημα δώδεκα ετών. Το να αγοράζουμε φρέσκο ψωμί από τον φούρνο είναι μια καθημερινή συνήθεια για σχεδόν όλους τους Έλληνες, καθώς συνοδεύει σχεδόν κάθε γεύμα μας. Ωστόσο, οι αρχές ανησυχούν για την υψηλή περιεκτικότητά του σε αλάτι, παρά τις συστάσεις που...

Πολυμέσα

Palo News Digest

⭐⭐⭐⭐⭐
Μην χάνεις τις ειδήσεις που σε ενδιαφέρουν, σε περιλήψεις στο κινητό σου! News Digest με τις σημαντικότερες ειδήσεις 3 φορές / ημέρα, ζωντανή Ροή με τη θεματολογία που σε ενδιαφέρει, Ηot Τopics από τα σημαντικότερα γεγονότα, Ροή Video και Offline πρόσβαση.

Σχόλια (0)

Κάντε Login για να αφήσετε το σχόλιό σας

 
 

Σχετικά Θέματα

    Από την ενότητα: fitness
    Palo presentation